KURZY ICT PRO PEDAGOGICKE PRACOVNIKY - PROJEKT ESF - MARESOVA, Hana (Trends in education, 2010)
Prispevek je venovan analyze soucasne situace v oblasti ziskavani kompetenci pro praci s informacnimi a komunikacnimi technologiemi ze strany pedagogickych pracovniku v ramci Dalsiho vzdelavani pedagogickych pracovniku. Po zaniku vladni koncepce Statni informacni politika ve vzdelavani v Ceske republice systematicke vzdelavani v teto oblasti chybi. Pedagogicka fakulta Univerzity Palackeho se tuto situaci snazi resit mj. systematickou nabidkou kurzu DVPP zamerenych na vyuziti ICT v jednotlivych vyucovacich predmetech, pricemz od roku 2010 probiha na PdF UP realizace ESF projektu zamereneho na tento typ vzdelavani pedagogickych pracovniku.
Keywords: informacni a komunikacni technologie; dalsi vzdelavani pedagogickych pracovniku; klicove kompetence.