ZELVI GRAFIKA VE VZDELAVANI - LAVRINCIK, Jan; Milan, KLEMENT (Trends in education, 2010)
Clanek se zabyva vyznamem, tridenim a vyuzitim rekurzivnich algoritmu ve vzdelavani, se zamerenim na zelvi grafiku. Vysvetluje, z jakych casti se rekurzivni algoritmus sklada a zamysli se nad jeho vyuzitim ze soucasneho pohledu vzdelavani. Zduraznuje vyber rekurzivnich algoritmu z hlediska odborne narocnosti a rozvoje abstraktniho mysleni u zaku nizsiho sekundarniho vzdelavani. Seznamuje ctenare s klady a zapory jednotlivych algoritmu. V zaveru polemizuje nad vyuzitim programovaciho jazyka Visual Basic 6 jako tematu vyuky nizsiho sekundarniho vzdelavani a jeho moznostmi integrace do RVP.
Keywords: algoritmus; rekurzivni algoritmus; Visual Basic; zelvi grafika.