POSTOJE VYSOKOSKOLSKYCH STUDENTU K OSOBNIMU POCITACI V ZAVISLOSTI NA VYBRANEM STUDIJNIM PROGRAMU - CHRASKOVA, Marie; CHRASKA, Miroslav (Trends in education, 2010)
Prispevek popisuje moznosti, ktere nabizi mereni postoju pomoci semantickeho diferencialu. Na prikladu vyzkumu postoju studentu Pedagogicke a Prirodovedecke fakulty UP k pojmum skolniho a socialniho prostredi je demonstrovan mozny rozdil ve vnimani pojmu osobni pocitac mezi ruznymi skupinami studentu v zavislosti na jejich vybranem studijnim programu a oboru (zamereni prirodovedne, spolecenskovedne a specialne pedagogicke). Rozdily ve vnimani pojmu PC u zkoumanych skupin studentu byly nasledne statisticky porovnany pomoci metody analyzy rozptylu.
Keywords: semanticky diferencial; postoje studentu VS k osobnimu pocitaci; analyza rozptylu