KRITICKÉ MYŠLENÍ A MOŽNOSTI JEHO ROZVÍJENÍ V TECHNICKÝCH PŘEDMĚTECH NA ZŠ - PLISCHKE, Jitka; KROPÁČ, Jiří (Trends in education, 2010)
Kritické myšlení je podmínkou úspěšného technického myšlení a schopnosti techniku přiměřeně hodnotit. Ve stati je pozornost věnována pojmu kritické myšlení a podmínkám jeho rozvíjení ve výuce technických předmětů na ZŠ. Dále jsou rozpracovány hlavní přístupy k začlenění kritického myšlení a prezentovány možnosti uplatnění kritického myšlení při využití strategie myšlení a učení EUR ve výuce o vodovodních bateriích.
Keywords: Technické předměty; kritické myšlení; strategie myšlení a učení EUR.