ZNACZENIE KOMUNIKACJI NIEWERBALNEJ W PRACY NAUCZYCIELA TECHNIKI - Henryk, NOGA (Trends in education, 2010)
Przedmiotem analizy jest komunikacja niewerbalna nauczyciela techniki. Ukazane badania wskazuja jaka role pelni komunikacja niewerbalna w pracy nauczyciela techniki, w szczegolnosci jaki ma wplyw na zapamietywanie wiedzy przez uczniow. Istotnym zatem elementem komunikacji nauczyciel - uczen jest komunikacja niewerbalna. Dotyczy to rowniez nauczyciela techniki.
Keywords: nauczanie techniki; komunikacja interpersonalna