DIGITALNI PROJEKTOVANI VE STROJIRENSTVI - NEVIMA, Jiri (Trends in education, 2010)
Prispevek popisuje realizaci projektu Digitalni projektovani ve strojirenstvi na SPS strojnicke v Olomouci. Projekt je zameren na priblizeni problematiky procesu navrhu vyrobku (ve strojirenstvi) zakum strednich odbornych skol. Klade si za cil vytvorit novy studijni program, ktery propoji vyuku 4 predmetu vyucovanych na skole (akcent na mezipredmetove vazby) a zaroven usiluje o rozvijeni klicovych kompetenci u cilovych skupin (zaci, pedagogove) - to vse pri vyuziti ICT.
Keywords: CAD; CAM; digitalni projektovani; ICT; klicove kompetence; mezipredmetove vztahy; projektove techniky psani; technicka anglictina.