EWALUACJA PRZYGOTOWANIA NAUCZYCIELA DO LEKCJI - MASTALERZ, Elzbieta (Trends in education, 2010)
W artykule omowiono ewaluacje planowania lekcji na tle procesow ewaluacji pracy dydaktyczno-wychowawczej nauczyciela. W koncowej fazie przedstawiono wazne zagadnienia, na ktore powinien zwrocic uwage nauczyciel analizujac dokument odzwierciedlajacy projektowana prace z uczniami czyli konspekt lekcji.
Keywords: nauczyciel; lekcja; ewaluacja.