ANALYZA VYUZITI REMESEL VE VZDELAVACI OBLASTI CLOVEK A SVET PRACE - MANENOVA, Martina; TRPKOVA, Pavlina (Trends in education, 2010)
Prispevek seznamuje s pruzkumem zamerenym na vyuziti remesel ve vzdelavaci oblasti Clovek a svet prace. Tento pruzkum prokazal, ze remesla jsou vice zarazovana do vyuky na vesnickych skolach, ze ucitele cerpaji nejvice z knih a casopisu a remesla zarazuji prevazne v souvislosti s tradicnimi svatky.
Keywords: Clovek a svet prace; remeslo; tradice