ULOHA UCEBNYCH TEXTOV "ZABEZPECENIE KVALITY V CHEMICKYCH LABORATORIACH" VO VYSOKOSKOLSKOM VZDELAVANI - HEGEDUSOVA, Alzbeta; HEGEDUS, Ondrej; JAKABOVA, Silvia (Trends in education, 2010)
Prispevok pojednava o vyuzivani novych ucebnych textov pod nazvom "Zabezpecenie kvality v chemickych laboratoriach" vo vyucovani chemie na vysokych skolach, nakolko je nevyhnutne zaviest novu, netradicnu disciplinu, ktora sa tyka celeho systemu laboratornej cinnosti ako aj ziskanych vysledkov laboratornych merani. Vytvorena ucebna pomocka pomoze studentom ziskat prehlad o sucasnych trendoch kvalitnej laboratornej prace, o nutnosti zavedenia interneho systemu kvality do laboratornej cinnosti, ako aj o jednotlivych prvkoch kvality zavedenych do systemu prace.
Keywords: chemicke laboratoria; zabezpecenie systemu kvality; vzdelavanie; ucebna pomocka.