ÚLOHA UČEBNÝCH TEXTOV "ZABEZPEČENIE KVALITY V CHEMICKÝCH LABORATÓRIÁCH" VO VYSOKOŠKOLSKOM VZDELÁVANÍ - HEGEDŰSOVÁ, Alžbeta; HEGEDŰS, Ondrej; JAKABOVÁ, Silvia (Trends in education, 2010)
Príspevok pojednáva o využívaní nových učebných textov pod názvom "Zabezpečenie kvality v chemických laboratóriách" vo vyučovaní chémie na vysokých školách, nakoľko je nevyhnutné zaviesť novú, netradičnú disciplínu, ktorá sa týka celého systému laboratórnej činnosti ako aj získaných výsledkov laboratórnych meraní. Vytvorená učebná pomôcka pomôže študentom získať prehľad o súčasných trendoch kvalitnej laboratórnej práce, o nutnosti zavedenia interného systému kvality do laboratórnej činnosti, ako aj o jednotlivých prvkoch kvality zavedených do systému práce.
Keywords: chemické laboratória; zabezpečenie systému kvality; vzdelávanie; učebná pomôcka.