ANIMOVANÉ DIDAKTICKÉ TESTY Z LABORATORNÍHO CVIČENÍ VE FYZICE - FILÍPEK, Josef (Trends in education, 2010)
Klasické didaktické testy většinou slouží k examinaci studentů a zjišťování jejich znalostí. Animované didaktické testy lze sice také aplikovat při examinaci, ale hlavní přínos spočívá v jejich poznávací funkci. Jsou-li vhodně volené distraktory, poznávací funkce se ještě zvýrazní. Laboratorní cvičení ve fyzice absolvují na Mendelově univerzitě v Brně posluchači prezenčního i kombinovaného studia několika studijních oborů. Animované didaktické testy jim pomůžou objasnit teoretickou podstatu i způsob praktického řešení jednotlivých úloh.
Keywords: animované didaktické testy; laboratorní cvičení; fyzika; interaktivita.