ANIMOVANE DIDAKTICKE TESTY Z LABORATORNIHO CVICENI VE FYZICE - FILIPEK, Josef (Trends in education, 2010)
Klasicke didakticke testy vetsinou slouzi k examinaci studentu a zjistovani jejich znalosti. Animovane didakticke testy lze sice take aplikovat pri examinaci, ale hlavni prinos spociva v jejich poznavaci funkci. Jsou-li vhodne volene distraktory, poznavaci funkce se jeste zvyrazni. Laboratorni cviceni ve fyzice absolvuji na Mendelove univerzite v Brne posluchaci prezencniho i kombinovaneho studia nekolika studijnich oboru. Animovane didakticke testy jim pomuzou objasnit teoretickou podstatu i zpusob praktickeho reseni jednotlivych uloh.
Keywords: animovane didakticke testy; laboratorni cviceni; fyzika; interaktivita.