VYUCOVANIE FYZIKY S VYUZITIM JAVOV Z PRAXE - VASILIKOVA, Daniela (Trends in education, 2009)
Autorka prispevku opisuje aktualne problemy vo fyzikalnom vzdelavani. V tejto suvislosti podava navrh na aplikaciu metodickeho postupu vyucovania fyziky na strednych skolach s vyuzitim javov z praxe. Zamerom bolo poukazat na moznosti vyuzitia interdisciplinarnych vztahov.
Keywords: problemy vo fyzikalnom vzdelavani; vyucovanie s vyuzitim javov z praxe; sucasny stav vyucovania fyziky na slovenskych skolach.