POCITACOVE PREZENTACE VE VYUCE - RUZICKA, Evzen (Trends in education, 2009)
Technicke prostredky pouzivane pri vyuce na skolach prosly za poslednich dvacet let velkym vyvojem. Asi nejvyraznejsi zmenou byla jejich digitalizace a komputerizace, ktere umoznily nejen lepsi a ucinnejsi prezentaci uciva, ale vytvorily i prostor pro interaktivitu, a dokonce take pro samostatnou tvorbu vyukovych materialu. Prezentovat informace v elektronicke podobe zacina byt v dnesni dobe naprostou samozrejmosti. Kazda prezentace ma svuj cil a ucel, na nez se jeji tvurce soustredi. U prezentace vsak nejde jen o samotne predavani informaci. Nezbytnou soucasti je celkovy dojem, logicke a prehledne razeni jednotlivych prvku, schopnost zaujmout divaky. Prispevek by mel pomoci ucitelum orientovat se v teto oblasti, seznamit je se zasadami tvorby kvalitnich prezentaci. Mel by jim ukazat, kterych chyb by se mel autor elektronickych prezentaci vyvarovat.
Keywords: Pocitac; pocitacova prezentace; ucivo; ucitel; zak.