MERENI NA MODULU TYRISTORU V RAMCI MIKROLABORATORE RC2000 - Ladislav, RUDOLF (Trends in education, 2009)
Prispevek se zabyva praktickym merenim na modelu tyristoru pomoci mikrolaboratore rc2000. System umoznuje modelovat u tyristoru sepnute stavy v ruznych casech. Tyto stavy jsou vyhodnoceny pomoci grafickych vystupu na monitoru v pocitaci. Sepnute stavy mohou byt modelovany pro rozdilne casy sepnuti. Studenti lepe pochopi v ramci praktickych cviceni funkci tyristoru a jeho zapojeni.
Keywords: Tyristor; mereni; modelovani; elektrostavebnice; funkce; graficky vystup.