MĚŘENÍ NA MODULU TYRISTORU V RÁMCI MIKROLABORATOŘE RC2000 - Ladislav, RUDOLF (Trends in education, 2009)
Příspěvek se zabývá praktickým měřením na modelu tyristoru pomocí mikrolaboratoře rc2000. Systém umožňuje modelovat u tyristoru sepnuté stavy v různých časech. Tyto stavy jsou vyhodnoceny pomocí grafických výstupů na monitoru v počítači. Sepnuté stavy mohou být modelovány pro rozdílné časy sepnutí. Studenti lépe pochopí v rámci praktických cvičení funkci tyristoru a jeho zapojení.
Keywords: Tyristor; měření; modelování; elektrostavebnice; funkce; grafický výstup.