O METODE NAJMENSICH STVORCOV PRE IDENTIFIKACIU KOEFICIENTOV DIFERENCIALNEJ ROVNICE APM - MAJERCAK, Jozef; HRUBINA, Kamil (Trends in education, 2009)
V prispevku je skumana moznost pouzitia metody najmensich stvorcov na identifikaciu koeficientov diferencialnej rovnice, ktora je matematickym modelom umeleho pneumatickeho svalu (APM), z nameranych hodnot.
Keywords: metoda najmensich stvorcov; identifikacia; matematicky model.