O METÓDE NAJMENŠÍCH ŠTVORCOV PRE IDENTIFIKÁCIU KOEFICIENTOV DIFERENCIÁLNEJ ROVNICE APM - MAJERČÁK, Jozef; HRUBINA, Kamil (Trends in education, 2009)
V príspevku je skúmaná možnosť použitia metódy najmenších štvorcov na identifikáciu koeficientov diferenciálnej rovnice, ktorá je matematickým modelom umelého pneumatického svalu (APM), z nameraných hodnôt.
Keywords: metóda najmenších štvorcov; identifikácia; matematický model.