DOBÓR BARW W OBRAZIE DYDAKTYCZNYM STOSOWANYM PODCZAS NAUCZANIA ELEKTRONIKI - KRUPA, Krzysztof (Trends in education, 2009)
W artykule poddano analizie fizjologiczne podstawy postrzegania kolorów, wpływ barw na psychikę człowieka oraz możliwość stosowania barwnych środków wizualnych podczas nauczania techniki, a szczególnie w rysunku dydaktycznym elektronicznym.
Keywords: barwy; postrzeganie; dydaktyka; rysunek; elektronika.