DOBOR BARW W OBRAZIE DYDAKTYCZNYM STOSOWANYM PODCZAS NAUCZANIA ELEKTRONIKI - KRUPA, Krzysztof (Trends in education, 2009)
W artykule poddano analizie fizjologiczne podstawy postrzegania kolorow, wplyw barw na psychike czlowieka oraz mozliwosc stosowania barwnych srodkow wizualnych podczas nauczania techniki, a szczegolnie w rysunku dydaktycznym elektronicznym.
Keywords: barwy; postrzeganie; dydaktyka; rysunek; elektronika.