INTERAKTIVNÍ AKTIVITY V PREZENTACI Z HLEDISKA TYPU A POUŽITÍ - KROTKÝ, Jan (Trends in education, 2009)
Příspěvek navazuje na průzkum v oblasti interaktivních a multimediálních prezentací, realizovaný autorem na pracovišti didaktických a informačních technologií na Pedagogické fakultě v Plzni. Průzkum a následný rozbor autorských prací spolu s výsledky byl částečně publikován prostřednictvím konference IGIP | Strategie technického vzdělávání v reflexi doby 2009. Tento článek se zabývá některými vybranými aspekty zjištěných skutečností a předkládá je čtenáři uceleně a prostřednictvím nového pohledu. Rozšířená verze včetně doprovodných obrázků a dalších grafů je k dispozici na portálu CDMVT, vytvořeném za účelem podpory výuky didaktických a informačních technologií na FPE ZČU.
Keywords: Didaktické technologie; didaktická technika; prezentace; interaktivní prezentace; interaktivní tabule; InterWrite; WorkSpace; CDMVT.