OVERENIE MODELU VYUCOVANIA DISKRETNEJ MATEMATIKY NA GYMNAZIACH - HAMPLOVA, Lujza (Trends in education, 2009)
V prispevku je opisany priebeh, realizacia a vysledky vyskumu, ktory verifikuje didakticku efektivnost modelu vyucovania diskretnej matematiky. Prezentovany vyskum tvori sucast pedagogickeho vyskumu zaoberajuceho sa integraciou elementarnych uloh z diskretnej matematiky (kombinatoriky a teorie grafov) do vyucovania matematiky na gymnaziach.
Keywords: kombinatorika; teoria grafov; gymnazium.