OVERENIE MODELU VYUČOVANIA DISKRÉTNEJ MATEMATIKY NA GYMNÁZIÁCH - HAMPLOVÁ, Lujza (Trends in education, 2009)
V príspevku je opísaný priebeh, realizácia a výsledky výskumu, ktorý verifikuje didaktickú efektívnosť modelu vyučovania diskrétnej matematiky. Prezentovaný výskum tvorí súčasť pedagogického výskumu zaoberajúceho sa integráciou elementárnych úloh z diskrétnej matematiky (kombinatoriky a teórie grafov) do vyučovania matematiky na gymnáziách.
Keywords: kombinatorika; teória grafov; gymnázium.