TVORBA MULTIMEDIALNI UCEBNI POMUCKY PRO PREDMET SPECIALNI DIDAKTICKE PRAKTIKUM - DOSTAL, Jiri (Trends in education, 2009)
Elektrotechnicke stavebnice jsou v dnesnim obecne technickem vzdelavani vyznamnymi ucebnimi pomuckami rozvijejicimi kreativitu zaku. Nesetkavame se s nimi vsak pouze v organizovanych formach vzdelavani (skolni vzdelavani, zajmove krouzky), ale i pri individualnich hernich cinnostech deti, ktere probihaji nejcasteji doma. Clanek se zabyva tvorbou elektronicke multimedialni ucebni pomucky pro specialni didakticke praktikum.
Keywords: multimedialni ucebni pomucka; elektrotechnicka stavebnice; didakticke praktikum; zasada nazornosti.