TVORBA MULTIMEDIÁLNÍ UČEBNÍ POMŮCKY PRO PŘEDMĚT SPECIÁLNÍ DIDAKTICKÉ PRAKTIKUM - DOSTÁL, Jiří (Trends in education, 2009)
Elektrotechnické stavebnice jsou v dnešním obecně technickém vzdělávání významnými učebními pomůckami rozvíjejícími kreativitu žáků. Nesetkáváme se s nimi však pouze v organizovaných formách vzdělávání (školní vzdělávání, zájmové kroužky), ale i při individuálních herních činnostech dětí, které probíhají nejčastěji doma. Článek se zabývá tvorbou elektronické multimediální učební pomůcky pro speciální didaktické praktikum.
Keywords: multimediální učební pomůcka; elektrotechnická stavebnice; didaktické praktikum; zásada názornosti.