ROZVOJ KLUCOVYCH KOMPETENCII A VYUCOVANIE PREDMETU IKT NA UJS V KOMARNE - SZOKOL, Stefan; Sandor, ALBERT (Trends in education, 2009)
Cielom predmetu Informatika, prip. IKT je zabezpecenie informatickej a informacnej gramotnosti studenta potrebnej na uspesne studium zvoleneho odboru a pre zivot v informacnej spolocnosti zalozenej na vedomostiach. IKT hraju vyznamnu ulohu vo vysokoskolskom vzdelavani. Je dolezite, aby sa studenti pocas svojich studii vedeli samostatne ucit - ziskavat nove poznatky o vyuzivani modernych technologii. Preto tie predmety, ktorych cielom je ziskanie tychto predpokladov, sa nachadzaju v studijnom programe prveho rocnika.
Keywords: klucove kompetencie; IKT; standardy; informacna gramotnost.