INTERAKTIVITA A JEJÍ VYUŽITÍ PŘI TVORBĚ UČEBNÍCH POMŮCEK VYUŽÍVAJÍCÍCH MOŽNOSTÍ I-TABULE - MARTINKOVÁ, Anna (Trends in education, 2009)
Interaktivní ICT jsou materiálně didaktickými prostředky, které umožňují dosahovat stanovených cílů ve vzdělávání všech stupňů škol s důrazem na aktivní a tvořivé učení, nikoliv pouze pasivní příjem informací. Jednou z možností inovace je interaktivní tabule, pomocí které lze vytvářet dynamické učební pomůcky vytvořené v aplikaci Smart Notebook (ukázky z technické výchovy) vedoucí edukanta k přemýšlení a tvořivosti. Další možností jsou videozáznamy Smart Board (ukázky z programování) jako učební pomůcky pro samostudium nebo individuální výuku. K rozvoji kompetencí pracovat s těmito inovujícími prostředky napomáhají lekce kurzu interaktivní výuky s využitím technologie Media Site.
Keywords: Interaktivní ICT technologie - interaktivní tabule (dále jen i-tabule); videokonferenční výuka; Smart Bridgit; Smart Notebook; učební pomůcky; kompetence; videozáznamy; videovýka technologie Media Site.