ICT KOMPETENCE PRO PRISTI GENERACI UCITELU - DOSTAL, Jiri (Trends in education, 2009)
Je zadouci, aby vsichni ucitele byli schopni svym studentum poskytnout vyuku podporovanou ICT technologiemi. Schopnost pouziti techto technologii a znalosti o podpore studentova uceni s jejich pomoci, se stavaji integralni soucasti ucitelskych kompetenci. Ucitele potrebuji byt pripraveni na takove zpusoby vyuzivani technologii, ktere budou studentum prinaset vyhody.
Keywords: ICT kompetence; informacni gramotnost; pocitacova gramotnost; informacni vychova; vzdelavani.