MOZNOSTI ZNIZENIA PLYNNYCH ZNECISTUJUCICH LATOK Z KOMPOZITNYCH MATERIALOV S VYUZITIM ODPADOV - RUZINSKA, Eva (Trends in education, 2009)
Prispevok sa zaobera problematikou moznosti znizenia znecistenia ovzdusia nebezpecnymi (plynnymi) chemickymi latkami, uvolnujucimi sa z roznych materialov, ktorymi su vybavene interiery budov. Zaroven prezentuje experimentalne vysledky ziskane pripravou perspektivnych drevnych kompozitov so znizenym obsahom volneho formaldehydu.
Keywords: plynne znecistujuce latky; formaldehyd; kompozitne drevne materialy.