EDUKACJA PROSRODOWISKOWA W RAMACH ZAJEC TECHNICZNYCH NA ETAPIE KSZTALCENIA WCZESNOSZKOLNEGO - PYTEL, Krzysztof (Trends in education, 2009)
W publikacji przeprowadzono analize edukacji formalnej na etapie wychowania do okresu wczesnoszkolnego w ramach edukacji technicznej. Przedstawiono rowniez edukacje nieformalna realizowana na etapie wychowania wczesnoszkolnego. Ukazano, ze w rozwoju edukacji srodowiskowej dazy sie do tego, aby system nauczania nie opieral sie na przekazywaniu wiedzy encyklopedycznej. Celem artykulu jest przedstawienie uwag na temat prowadzenia procesu nauczania prosrodowiskowego.
Keywords: IT; technika; dydaktyka; ekologia.