SIMULACIA VRUBOVYCH UCINKOV POMOCOU SOFTVERU PRO/MECHANICA - MURCINKOVA, Zuzana (Trends in education, 2009)
Clanok sa zaobera analyzou vrubovych ucinkov technologickych a konstrukcnych prvkov pomocou simulacie softverom Pro/Mechanica, ktory vyuziva metodu konecnych prvkov. Ide hlavne o diery, zaoblenia, zapichy, miestach nespojitosti konstrukcii, ktore sposobuju koncentraciu napatia.
Keywords: vrub; simulacia; koncentracia napatia; siet.