POROVNANIE ANALYTICKEHO A NUMERICKEHO RIESENIA PRIAMYCH, LOMENYCH A ZAKRIVENYCH NOSNIKOV - MURCINKOVA, Zuzana (Trends in education, 2009)
Clanok sa zaobera porovnanim sposobu vypoctu, ako aj vysledkov, posuvajucich sil T, ohybovych momentov M, deformacie w, φ a normalovych a smykovych napati σ, τ pri (rovinnom, priestorovom) ohybe pre priame, lomene a zakrivene nosniky. Rozne pristupy k rieseniu uvedenych uloh navadzaju k roznym pristupom k rieseniu uloh nielen vo vypoctarskej praxi, ale aj rozsiruju vedomosti z oblasti simulacie mechanickeho spravania sa konstrukcii vyuzitim softveru Pro/Mechanica, resp. podobnych.
Keywords: vypocet; nosnik; softver; animacia; vizualizacia.