NAVRH MODELU MONITOROVACIEHO PRACOVISKA PRE ANALYZU TECHNOLOGICKEHO PROCESU NA CNC STROJI - MURCINKO, Jaromir (Trends in education, 2009)
Clanok sa zaobera navrhom monitorovacieho pracoviska pre analyzu technologickeho procesu na CNC stroji pomocou implementacie multiagentnych systemov. Pre navrh modelu sme si vybrali CNC frezku Mikron 650 s riadiacim systemom Fanuc. Zamerali sme sa na operacie frezovanie a vrtanie na predmetnom stroji.
Keywords: CNC stroj; multiagentne systemy; vibracie; monitoring.