NÁHRADA NEHARMONICKÝCH PERIODICKÝCH SIGNÁLOV RADOM ROTUJÚCICH FÁZOROV - MILLY, Miron (Trends in education, 2009)
V príspevku sa vychádza z neharmonickej periodickej funkcie rozvinutej do komplexného tvaru Fourierovho radu s exponenciálnymi členmi. Jednotlivé harmonické zložky danej neharmonickej funkcie sú potom podľa pravidiel symbolicko-komplexnej metódy nahradzované príslušnými rotujúcimi fázormi.
Keywords: neharmonická; periodická; funkcia; fázor; Fourierov rad.