PROJEKT KOMBINOVANÉHO VZDELÁVANIA VO VÝUČBE TECHNICKÝCH PREDMETOV - Vlastimil, MALÝ; KUČERA, Marián; PRŠAN, Ján (Trends in education, 2009)
Autori v príspevku prezentujú projekt o možnostiach aplikovania kombinovaného vzdelávania vo výučbe technických predmetov na Technickej fakulte Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre. Jeho cieľom je inovovať a realizovať výučbu vybraných technických predmetov novou formou vzdelávania, ktorá zahŕňa odučenie časti kurzov prezenčne a časť elektronicky. Týka sa to ako prednášok poskytovaných študentom, tak aj vypracovávania zadaných úloh. Kombinovaná forma vzdelávania je pre študentov nielen dostupnejšia, nakoľko študujú v akomkoľvek čase a na akomkoľvek mieste s prístupom na Internet, ale aj atraktívnejšia a efektívnejšia.
Keywords: kombinované vzdelávanie; technické predmety; elektronické študijné materiály.