ZARIADENIA AKO DIDAKTICKE POMOCKY NA REALIZACIU EXPERIMENTALNYCH MERANI - KVASNOVA, Petra (Trends in education, 2009)
Prispevok sa zaobera navrhom, realizaciou a vyuzitim zariadeni na meranie povrchovych vlastnosti tuhych znecistujucich latok ako didaktickych pomocok vo vyucovacom procese. Zariadenia sa vyuzivaju na prakticke ukazky sposobov merania sypneho uhla a uhla sklzu tuhych znecistujucich latok s tym, ze studenti realne na uvedenych zariadeniach meraju, spracovavaju vysledky a nasledne spracovavaju semestralne projekty.
Keywords: sypny uhol; uhol sklzu; experimentalne zariadenie; didakticka pomucka.