K ORIENTACI MLADEZE NA TECHNICKE OBORY A REMESLA V JIHOMORAVSKEM REGIONU - FRIEDMANN, Zdenek (Trends in education, 2009)
Prispevek obsahuje nektere vysledky vyzkumneho setreni, ktere se tykalo situace v oblasti profesni orientace na zakladnich skolach, integrovanych skolach, strednich odbornych skolach a odbornych ucilistich. Cilem bylo zjistit zajem zaku zakladnich skol (vcetne zaku se specialnimi vzdelavacimi potrebami) o prakticke cinnosti technickeho charakteru a rozsah, zpusob a uroven spoluprace skol s jinymi subjekty v oblasti orientace zaku na technicke obory a remesla.
Keywords: Profesni orientace; nezamestnanost; technicke obory; remesla.