MODEL MECHANICKÉHO ODLUČOVAČA A JEHO VYUŽITIE VO VYUČOVACOM PROCESE - ČERNECKÝ, Jozef; KONIAR, Ján (Trends in education, 2009)
Príspevok je zameraný na popis modelu mechanického odlučovača, ktorý možno využiť ako didaktickú pomôcku vo vyučovacom procese. Model odlučovača možno uplatniť aj pri výskume prúdenia plynu v odlučovači. Výskum mnohých procesov sa zjednoduší ich vizualizáciou, preto je súčasťou príspevku aj popis zariadenia pre vizualizáciu prúdenia vzduchu pomocou aerosólov ("smoke wire").
Keywords: žalúziový odlučovač; vizualizácia prúdenia; smoke wire.