PADESÁTÉ VÝROČÍ VZNIKU KATEDRY TECHNICKÉ A INFORMAČNÍ VÝCHOVY - SERAFÍN, Čestmír (Trends in education, 2009)
Příspěvek pojednává o historii Katedry technické a informační výchovy. Stručně popisuje její úspěchy ale i neúspěchy. Příspěvek je holdem katedře a lidem, kteří jí věnovali mnohdy celý svůj život, katedře, která dala vyniknout mnoha vynikajícím osobnostem a připravila pro učitelskou práci mnoho kvalitních pedagogů.
Keywords: Katedra; technická a informační výchova; historie.