PADESATE VYROCI VZNIKU KATEDRY TECHNICKE A INFORMACNI VYCHOVY - SERAFIN, Cestmir (Trends in education, 2009)
Prispevek pojednava o historii Katedry technicke a informacni vychovy. Strucne popisuje jeji uspechy ale i neuspechy. Prispevek je holdem katedre a lidem, kteri ji venovali mnohdy cely svuj zivot, katedre, ktera dala vyniknout mnoha vynikajicim osobnostem a pripravila pro ucitelskou praci mnoho kvalitnich pedagogu.
Keywords: Katedra; technicka a informacni vychova; historie.