SUSTAVY DIFERENCIALNYCH ROVNIC A SURADNICOVE SYSTEMY - MACUROVA, Anna; MACURA, Dusan (Trends in education, 2008)
V prispevku su uvedene niektore suradnicove systemy, ktore sa pouzivaju pri vysetrovani vlastnosti rieseni sustav diferencialnych rovnic pomocou transformacie suradnicovych systemov. Nelinearne diferencialne sustavy su casto touto metotdou vysetrovane ako kvazilinearne.
Keywords: Sustavy diferencialnych rovnic; suradnicove systemy; transformacia sustav.