SÚSTAVY DIFERENCIÁLNYCH ROVNÍC A SÚRADNICOVÉ SYSTÉMY - MACUROVÁ, Anna; MACURA, Dušan (Trends in education, 2008)
V príspevku sú uvedené niektoré súradnicové systémy, ktoré sa používajú při vyšetrovaní vlastností riešení sústav diferenciálnych rovníc pomocou transformácie súradnicových systémov. Nelineárne diferenciálne sústavy sú často touto metótdou vyšetrované ako kvázilineárne.
Keywords: Sústavy diferenciálnych rovníc; súradnicové systémy; transformácia sústav.