DIALKOVE MONITOROVANIE OVZDUSIA - CERNECKY, Jozef; KONIAR, Jan (Trends in education, 2008)
Pri posudzovani cistoty ovzdusia casto treba pouzivat metody dialkoveho monitorovania. Pre tento ucel sa najcastejsie pouziva laser s detegujucim prislusenstvom, ktoreho uzky zvazok elektromagnetickeho ziarenia v interakcii s atmosferickymi necistotami nam podava kvalitativnu a kvantitativnu informaciu.
Keywords: LIDAR; LASER; dialkove monitorovanie ovzdusia.