DIDAKTICKÉ NÁSTROJE V 3-D APLIKÁCIÁCH PRI RIEŠENÍ GEOMETRICKÝCH ÚLOH V TECHNICKOM VZDELÁVANÍ - ŽITNÝ, Rastislav; SZABÓ, Tibor; MOLNÁR, Jozef (Trends in education, 2008)
Zlepšenie schopnosti priestorovej predstavivosti pri riešení úloh rotačných a nerotačných plôch je možné dosiahnuť využitím softvérových nástrojov, ktoré sú integrované v 3-D softvérových aplikáciách a CAD aplikáciách. Uvedené metódy podporujú rozvoj priestorovej predstavivosti tak, že umožňujú pracovať s modelom v troch pohľadoch euklidovského priestoru a zároveň zobrazovať objekt v perspektívnom pohľade.
Keywords: priestorová predstavivosť; euklidovské transformácie; rezy rotačných a nerotačných plôch; 3-D softvérové aplikácie; perspektívne zobrazenie.