INFORMAČNÉ A KOMUNIKAČNÉ TECHNOLÓGIE V SYSTÉME FYZIKÁLNEHO VZDELÁVANIA - ŠTERBÁKOVÁ, Katarína; ŠEBEŇ, Vladimír (Trends in education, 2008)
V príspevku prezentujeme prácu s informačnými a komunikačnými technológiami (IKT) a poukazujeme na ich miesto vo výučbe fyziky a v mimoškolskej činnosti ako aj na ich význam pri samostatnej práci študentov. Stručne sa venujeme výsledkom projektu KEGA, vďaka ktorému sme vytvorili pre zapojené školy do projektu metodické multimediálne materiály vhodné nielen pre výučbu fyziky, ale aj pre mimoškolskú činnosť.
Keywords: IKT. Multimédiá. Fyzika. Internet. Mimoškolská činnosť.