ROZVOJ IKT Z HLADISKA KVALITY VZDELAVANIA - SZOKOL, Stefan (Trends in education, 2008)
Trendy rozvoja vyuzivania informacnych a komunikacnych technologii a komunikacie cloveka s pocitacmi urcuju aj ciele a sposoby ich vyucby. Cielom prace je poukazat na dolezitost informacnych a komunikacnych technologii vo vyucovacom procese, ktore su v sucasnosti povazovane za jedny z najvyznamnejsich prostriedkov, ktore sa podielaju na zvysovani kvality vzdelavania. Hlavnym cielom vyucovacieho procesu sa stava rozvoj schopnosti studentov ucit sa, tvorit, kriticky mysliet, komunikovat a pracovat s informacnymi a komunikacnymi technologiami a efektivne a tvorivo ziskavat a vyuzivat informacie.
Keywords: pocitacova gramotnost; kvalita vzdelavania; informacne technologie.