VYUCBA DEJIN IKT V PRIPRAVE UCITELOV INFORMATIKY - STOFFOVA, Veronika; STOFFA, Jan (Trends in education, 2008)
Studia sa zaobera poslanim a doterajsimi skusenostami autorov s vyucbou dejin IKT v priprave ucitelov informatiky a IKT. Ukazuje, ze dejiny su organickou sucastou profilu vednych odborov, ktore tvoria teoreticky a prakticky zaklad IKT a ich znalost treba povazovat za vyznamnu sucast informacnej gramotnosti ucitelov.
Keywords: Historia IKT; informacna gramotnost; priprava ucitelov informatiky a IKT