VYUČBA DEJÍN IKT V PRÍPRAVE UČITEĽOV INFORMATIKY - STOFFOVÁ, Veronika; STOFFA, Ján (Trends in education, 2008)
Štúdia sa zaoberá poslaním a doterajšími skúsenosťami autorov s výučbou dejín IKT v príprave učiteľov informatiky a IKT. Ukazuje, že dejiny sú organickou súčasťou profilu vedných odborov, ktoré tvoria teoretický a praktický základ IKT a ich znalosť treba považovať za významnú súčasť informačnej gramotnosti učiteľov.
Keywords: História IKT; informačná gramotnosť; príprava učiteľov informatiky a IKT