MODERNI WIKI SYSTEMY VE VZDELAVANI - SLABY, Jiri (Trends in education, 2008)
Prispevek se zabyva modernimi wiki systemy, ktere jsou jednim z vyukovych nastroju spadajici do konceptu Web 2.0. Na tyto systemy je nahlizeno, jako na efektivni nastroje pro spolupraci studentu pri vzdelavani a mohou byt dale vyuzity pro aktivni zapojeni studentu do pripravy a vedeni kurzu. Zminena je take samotna myslenka konceptu Web 2.0. Tyto moderni wiki systemy jsou demonstrovany na Google Sites (Google Apps), ktere jsou v soucasne dobe jako jedny z mala lokalizovany.
Keywords: wiki; sdileni informaci; nastroje pro spolupraci; Web 2.0; Google Apps