INTEGRACIA PROSTREDIA LMS MOODLE DO MATEMATICKEHO VZDELAVANIA - ORSZAGHOVA, Dana; GREGANOVA, Radomira (Trends in education, 2008)
Vo vysokoskolskom vzdelavani coraz viac nachadzaju uplatnenie informacne technologie (IT), ktore poskytuju moderne prostriedky na realizaciu elektronickeho vzdelavania. Aj vyucovanie matematickych predmetov je spojene s roznymi sposobmi pouzitia prostriedkov IT. V clanku sa zaoberame modernizaciou procesu vyucovania matematiky, ktora suvisi s tvorbou a pouzivanim elektronickych vzdelavacich materialov v samostatnom studiu. Konkretne uvadzame e-vzdelavaci system MOODLE a moznosti jeho integracie do vyucby matematiky na Slovenskej polnohospodarskej univerzite v Nitre.
Keywords: vyucovanie matematiky; modernizacia vyucovania; elektronicke vzdelavanie; LMS MOODLE